Et ikameleri: “Her gün yarım kilo yemek iyi bir fikir değil”

KaramelaYedi

New member
DYiyeceklerdeki içerik listeleri genellikle uzun ve anlaşılmazdır. Bu aynı zamanda sosis veya vegan et alternatifleri için de geçerlidir. Daniel Wefers, gıda kimyası profesörüdür ve etsiz mortadella ve benzerlerinin tam olarak ne olduğunu açıklar.

DÜNYA: Et alternatifleri, orijinaline inanılmaz derecede yakın. Bununla birlikte, çeşitli katkı maddeleri olmadan bu mümkün değildir – pahalı et kullanılmamasına rağmen fiyat oldukça yüksek görünmektedir.

Wefer’lar: Aralık aslında son derece geniştir. Çok az katkı maddesi içeren veya hiç katkı maddesi içermeyen soyadan yapılan et benzeri ikame ürünler vardır. Bunun için gerekli olan soya proteininin öncelikle çok aşamalı bir işlemle elde edilmesi ve büyük masraflarla lifli bir forma getirilmesi gerekir. Tabii ki, vegan mortadella gibi haşlanmış sucuğu taklit etmeyi amaçlayan ürünler için birkaç araca ihtiyacınız var. Tatları ve koyulaştırıcıları, sonunda doku ve tat orijinaline yakın olacak şekilde birleştirmek oldukça karmaşıktır. Orada çok fazla gelişme var. Bütün bunlar fiyata yansıtılmıştır.

DÜNYA: Burada bir vejeteryan pepper mortadella var. Malzemeler listesine geçelim. İlk üç bileşen su, kırmızı biber ve kanola yağıdır.